Omgeving

Fietsen is de meest gedane activiteit. Gebruik makend van het knooppuntenroutenetwerk komt u op de meest idyllische plekjes die Twente zo rijk is. U zult verrast zijn door de gevarieerdheid van het landschap. De ATB-route met een lengte van maar liefst 70 km mag ook niet ongenoemd blijven.

kijk ook op https://www.c-and-a.com/nl/nl/shop/fietsregio-overijssel  voor leuke route's 

Dan Delden zelf: een historisch stadje waar veel oude gebouwen bewaard zijn gebleven en gekoesterd worden.Het stadje heeft een gevarieerd winkel- en horecabestand en.... 5 minuten fietsen en u bent er.

Delden zou Delden niet zijn zonder landgoed Twickel. De gronden van het landgoed omringen het stadje en dat is een van de redenen dat Delden haar karakter heeft kunnen behouden. Een landgoed ook met een nog actief bewoond kasteel; bij bijzonderheden wordt deze opengesteld voor bezichtiging. De orangerie en het park kunnen wel met regelmaat worden bezocht. Twickel is ook belangrijk geweest bij de ontdekking van zout in Twentse bodem; het Deldense Zoutmuseum. verhaalt daarover. Voor Twickel zijn de vele pachtboeren een van de inkomstenbronnen; dit is al van oudsher. Hoe het er vroeger aan toeging op deze boerenbedrijven laat Museumboerderij De Wendezoele zien. Er zijn geregeld leerzame demonstraties en ook de kinderen worden daarbij betrokken. Hoe de oogsten destijds werden verwerkt demonstreren de vele vrijwilligers van de diverse molens door bijvoorbeeld het verwerken van vlas en hout.

Geen zin in cultuur: in de ons omringende grotere dorpen als Borne en Enschede kunt u lekker winkelen of struinen over een warenmarkt.